.

לימור לביא

קלינאית תקשורת, Ph.D, חברת הועד המנהל של האגודה

תרומה מקצועית וקידום מטרות מקצועיות במקום/ות העבודה בשנים האחרונות:

אני מרצה בכירה וראש תחום אודיולוגיה בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה. עוסקת במחקר ובהנחיית סטודנטים בשמיעה ובשיקום שמיעה. מנהלת מכון השמיעה רמת אביב במדטכניקה אורתופון, ומכשירה דורות רבים של קלינאי וקלינאיות תקשורת באודיולוגיה ובשיקום שמיעה, תוך דגש על מצוינות שמשלבת חתירה למקצועיות קלינית וטיפולית יחד עם היכרות עמוקה עם התיאוריה והמחקר העדכניים.

 

מעורבות בקהילה בשנים האחרונות:

אני חברת הוועד המנהל של אגודת קלינאי התקשורת מאז 2011, חברה בוועדת כינוס ובוועדה האקדמית-מקצועית של האגודה, חברה בוועדה המייעצת לשר הבריאות, ומעורבת בפעולות רבות לטובת קלינאי התקשורת והמטופלים. יחד עם חבריי וחברותיי לוועד האגודה אני שותפה במאבקים לעצירת היוזמות להחלת שינויים בהכשרה למקצועות הבריאות על ידי פתיחת מסלולים להכשרה מזורזת בת מספר חודשים בסמינרים ובמסגרות שאינו מפוקחות על ידי המל"ג. במסגרת זו פעלתי בין השאר לגיוס סטודנטים וסטודנטיות להפרעות בתקשורת למאבק, והייתי בין המובילים של כתיבת גילוי דעת בנושא זה מטעם אוניברסיטת חיפה.

 

פרויקטים, חידושים והובלת תהליכים במקומות העבודה בשנים האחרונות:

אני חברה בוועדת מומחים בינלאומית לשיקום שמיעה של ארגון הבריאות העולמי. הוועדה עבדה במשך יותר משנה ועסקה בעיצוב קריטריונים לשיקום שמיעה עבור פרוייקט "שיקום 2030" של ארגון הבריאות העולמי. אני חברה בוועדה של קלינאי תקשורת, שפועלת, יחד עם הקלינאית הראשית במשרד הבריאות, לכתיבה של קריטריונים והנחיות מבוססות ראיות לאבחון שמיעה למבוגרים. כתבתי את חוות הדעת של אגודת קלינאי התקשורת שהוגשה למשטרת ישראל יחד עם חוות הדעת של ארגון רופאי בריאות הציבור בעניין שימוש במערכת "צעקה" לפיזור הפגנות, ובעקבותיה שונו נהלי השימוש במערכת.

 

חשוב לי לקדם את התחומים הבאים:

קידום ההכרה במומחיות מקצועית בתחום ההפרעות בתקשורת במסגרת השתלמויות, לימודים וכנסים. בשנים האחרונות השקנו באגודה את פרויקט "משתלם להשתלם" שהייתי בין המובילים שלו, ואני ממשיכה, עם חברותיי לוועדה, לקדם את הפרויקט ולהטמיע בקרב קלינאים את החשיבות של השתלמויות והתפתחות מקצועית.

במיוחד בתקופה זו, בה נעשים נסיונות לבנות הכשרות מזורזות ל"מטפלים" במקצועות הבריאות, אני רואה בלמידה שלנו לאורך החיים ערך חשוב, שמדגיש את החתירה שלנו למקצועיות ואת החשיבות של הכשרה מתאימה שנותנת, בין השאר, כלים להמשך למידה לאורך החיים. זה אחד הנדבכים במאבק שלנו, אותו מובילה אגודת קלינאי התקשורת בשנים האחרונות.
בכוונתי להמשיך לקדם ולשפר את מעמד הקלינאים בתחומי המקצוע השונים ובכל מסגרות העבודה. הדרך במאבק זה עוד ארוכה, ואני מקווה להמשיך לקחת בו חלק.

 

אגודת קלינאי התקשורת עברה ועוברת בשנים האחרונות תהליכים חשובים ואנחנו היום במקום שונה לחלוטין מזה שהיינו בו כשהצטרפתי לראשונה לוועד האגודה, לפני למעלה מ-12 שנים.

במשך השנים בהם אני חברה בוועד המנהל הובלנו תהליכים שמטרתם לשפר את מעמד המקצוע שלנו, להגדיל את מעורבותנו מול גופים שמשפיעים עלינו ועל מטופלינו (כגון: משרדי ממשלה, ביטוח לאומי, ועדות הכנסת), ולהעלות את המודעות הציבורית לעבודה של קלינאי וקלינאיות התקשורת.

בשנים האחרונות אנחנו פועלים נמרצות כדי לשמור על המעמד המקצועי של קלינאי התקשורת ולקדם אותו, ויחד עם חברותיי וחבריי לוועד המנהל השתתפתי במאבקים מול גופים שונים ומשרדי ממשלה בנושאים היקרים לנו ולמטופלים שלנו. אנו פועלים מול תהליכים שמטרתם להוריד את מעמדו של המקצוע באמצעות הכשרות מזורזות, ללא פיקוח המועצה להשכלה גבוהה וללא הכשרה תיאורטית ומעשית מספיקה, וכן מול חוקים ורגולציות שפוגעים גם במטופלים שלנו.

אני מעורבת בתהליכים שמטרתם העמקה והרחבה של הכישורים המקצועיים והידע של קלינאיות וקלינאי תקשורת, הן כמרצה וחוקרת בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה, הן כמדריכה של קלינאים וקלינאיות בעבודה הקלינית, הן כחברה בוועדת הכינוס של האגודה בה אני מעורבת בהכנה ובעיצוב של התכנים האקדמיים והחברתיים של הכנסים השנתיים של האגודה, והן בפרויקטים לעידוד השתלמות כמו פרוייקט "משתלם להשתלם", שמטרתו לקדם את המודעות לצורך להמשיך ללמוד ולהתמקצע, לשמר ולהעלות את הרמה המקצועית-אקדמית של קלינאי התקשורת בלימודים אקדמיים, בהשתלמויות ובכנסים.

היום, יותר מתמיד, אני מאמינה שעלינו לטפח ולחזק את האגודה המקצועית שלנו למען המקצוע, למען קלינאי התקשורת בארץ ולמען המטופלים שלנו. הובלת התהליכים האלה דורשת לא מעט אנרגיה, ואני גאה להיות חלק מקבוצה נהדרת של קלינאיות וקלינאים, חברי הוועד המנהל של האגודה, שמקדישים את זמנם בהתנדבות ובהתלהבות לקידום המקצוע שלנו.

אשמח להמשיך לתקופת כהונה נוספת בוועד כדי להמשיך את העבודה שהתחלנו בה, לבסס את מעמדנו בציבור ובקרב מקבלי ההחלטות, לחזק קשרים עם אגודות עמיתות ולהיות שותפה לקידום הנושאים המקצועיים שחשובים לכולנו.

 

מועד הבחירות:

יום שני| 04.03.2024 | כ"ד באדר א' תשפ”ד

בשעות 08:00-20:00

2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2
2 2 2 2
0 0 0 0
2 2 2 2

זכות הבחירה ניתנת לכל חבר אגודה במעמד מלא, שחברותו בתוקף ביום הקובע, כפי שמופיע בתקנון הבחירות ובהודעה לבוחר

הבחירות תיערכנה בהצבעה דיגיטלית, כפי שהיה נהוג במערכות הבחירות בשנים הקודמות.

 

לפניות, ברורים ושאלות כיתבו אל office@ishla.org.il, אנא ציינו "ברור בעניין הבחירות" בשורת נושא המייל.

 

חברות ועדת הבחירות:

ד"ר גילה טובול-לביא, גילית מתוקי, מורן גפני

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.